mandag 27. september 2010

the dots

siste tilskudd til huset er the dots fra norske tveit&tornøe produsert av tidligere omtalte muuto. en bryllupsgave vi så definitivt setter pris på må vite. dottene er laget i solid eik og kommer i naturfarge, sort, gul, grønn eller lilla.

de skal få sitt permanente tilholdssted i entreen. (som står litt lenger ned på arbeidslisten inntil videre.) smaken av mojo? fortsatt usikker. entreen vil bestå av en sementgrå murvegg, et par skyvedører muligens dekket av sort tavlemaling og barnslige skriblerier og en uant farge på de øvrige veggene. for ikke å snakke om gulvet som i skrivende stund er dekket av oransje-brune terracotta-look-alike fliser. vi snuser på miljøvennlig gummi / linoleum av flyplasstypen, kanskje i grått. men vi forblir i tenkeboksen ei stund til. tenker vi.

alle bilder hentet fra muuto.com.

fredag 24. september 2010

smaken av helg

med ei real arbeidshelg foran oss nytter det ikke å meske seg i gourmetretter og kostbare viner. denne helgen går vi for noe enkelt, leskende og friskt - noe midt i mellom.

smaken av helg? vi satser på en rosé. vi har ennå ikke glemt sommerens sene kvelder på terrassen og tror drømmen om avslapping gjør susen på oppussingsarbeidet. vi kjører selvsagt på en italiener. rosaura heter hun og selges i 2009-årgang på polet nå. polet reklamerer med bringebær, sitrus og urter. vi sier fylde, friskhet og mye smak. enjoy!

(vi kom forresten over denne www.designdelicatessen.dk. skal helgesurfe litt på den.)

vinduskarmer og dører

en kjedelig men likefullt viktig del av det hele.

smaken av mojo? fra trehvitt overalt til hvitt, hvitt, hvitt som takene. ikke lysegult, ikke lys grå, ikke lys blå, ikke lys beige - men hvitt. det har foreløpig gått med mye kvistlakk, enda mer grunning og oljemalingen har vi ikke fått begynt på. vi tenker at helgen skal få skikk på alle mørke kriker og kroker.

men! vi har kommet over en uforutsett utfordring. vi finner ikke ferdigmalt listverk i hvitt. det blir bomull, egghvit eller andre nyanser av gul-hvitt. vi spør: hvorfor?? hvitt er den eneste hvite og da duger det dårlig med gulhvit ramme rundt kritthvite dører. vi kjøper ferdigmalt og så ser vi hvordan det blir. i verste fall blir det full maling av listverket også. håper vi slipper.

mojo tar fatt på nok ei arbeidshelg. ha ei god ei!

(ps - tips om hvithvite lister mottas med takk!)

fredag 17. september 2010

smaken av helg


vi har drevet med mat og vin. og oppussing til langt på kveld og natt. litt klatting her og der, men ingen ferdige rom. sånn går det når man går løs på hele huset.

men mat og vin tar vi oss tid til. og godt selskap. uten mat og drikke blir det neppe fremgang i mojohjemmet.

smaken av helg denne gangen kommer fra tyskland. ja, faktisk en tysker. vi inviterte og gjesten kom til en forfriskende tom kha gai - en gjenganger på vårt kjøkken. (korianderrot kan byttes ut med en hel korianderplante og galangalen kan byttes ut med ti-femten centimeter ingefær.) og når man blander sitrongress, chili, lime, koriander, ingefær, kokkos og annet godt måtte vi bevege oss mot tyskland for å få smaksløkene i sving. hva passer da bedre enn en frisk riesling med noe restsødme? smaken av denne helgen er en leitz rüdesheimer berg schlossberg riesling. nam sier vi og velbekomme.

tirsdag 14. september 2010

spar strøm med the power collection


funkle har laget the power collection. et design vi falt for umiddelbart. de fronter designet sitt som maskulint. og det stemmer vi i. maskulint, enkelt og tiltrekkende. dette liker vi. med pleddet kan du i tillegg spare noen kroner på strøm.

funkle fikk merket for god design fra norsk designråd for the power collection i år. vel fortjent.

fredag 10. september 2010

smaken av helg


hvorfor ikke fortsette der vi slapp forrige fredag? høst er tid for lam, i alle mulige varianter. smaken av andre helgen i september? litt opp i pris, ja vel. men vi lover - den er verdt hver krone i gull. drikk den sammen med godt tilberedt lam, gjerne en sadel med enkelt tilbehør. zenato valpolicella superiore ripassa (2007). nam sier vi. velbekomme.


ps: har du et par lammesadler liggende i skapet og mangler inspirasjon? denne oppskriften på sennepsbakt lammesadel med søte rotgrønnsaker anbefales til zenatoen.

torsdag 9. september 2010

prosjekt I - den oransje soveromsgangen

etter noen dager med strielegging, hvitmaling av vegger, sparkling av listverk, kvistlakkering og annet småtteri, har vi endelig tatt fatt på soveromsgangen som skal møte oss hver eneste morgen fremover. smaken av soveromsgangen? den skal bli oransje - skikkelig oransje (1070-Y45R).


de oransje veggene er opp mot 4,5 meter høye. med nymalt hvitt tak og dørveggen (til høyre) og dørene malt i ublandet hvitt, liker vi det vi ser. ekstra energi på morgenkvisten er ikke å forakte.

ikea-kommoder i "hvitt" (hvorfor lager de kun møbler i fargen "bomull"?) skal opp langs den fire meter lange oransje veggen. og fra taket har vi ennå ikke bestemt oss hva som skal henge. vi har sett på mange ulike lamper og en favorittene så langt er E27 pendel fra muuto. design av mattias ståhlbom. vi er usikre på om soveromsgangen er riktig sted for lampen(e). men ett eller annet sted i huset skal den opp.


fredag 3. september 2010

smaken av helg



oppholdet i freiekolonien er unnagjort og vi er tilbake til havrelefsa og hverdagen. hva er bedre enn å avslutte uka med en god flask vin. smaken av mojo? vi er mer enn normalt glade i italienske råvarer, deriblant både grappa, parmesan, parma, pecorino, pizza, pasta, salame, oliven, oljer, språket og selvsagt rød og hvit vin. etter en ukes vinreise i toscana skal det bli godt med en avveksling fra chiantier, brunelloer og vino nobiler. smaken av helg kommer (selvsagt) fra italia, men vi beveger oss nordover fra toscana og til deilige veneto. vi anbefaler torre di vigneti. en deilig ripasso. vi snakker moreller, lær, kirsebær, bløthet og fylde = en utmerket avslutning på uken. vår favoritt over flere år. drikk den alene eller med middels fyldige kjøttretter.

og mens strupene leskes, børster vi feriestøvet av skuldrene og tar fatt på oppussingen igjen.