mandag 8. august 2011

by en venn på ringi

fra sprudlende viner, deilig øl, svale sommerkvelder og pur nytelse, lar vi sommeren skli over i sensommer og høst med ringi gårdspresset eple. dette liker vi.

ringi presser fire varianter. alle vel verdt en smak. leskende, som aperitiff, ved siden av maten. bruk den til det du vil.

ringi beskriver selv sine varianter slik:

aroma er middels fyldig og aromatisk (derav navnet), med syrlig ettersmak. Den kan brukes både til kjøtt- og fiskeretter. epesorten kommer fra sverige, og er en krysning mellom ingrid marie og filippa. eplene er pene, store og rødoransje med en litt flattrykt form. fruktkjøttet er gulhvitt og middels fast, med god smak og aroma.


aroma/pære er en blanding av aroma-epler og pærer. pærene inneholder lite fruktsyre, og blir derfor en veldig "snill" saft som presset. vi blander derfor eple og pære, og siden pære er dominant, vil denne blandingen smake mer pære enn eple. aroma/pære er søt, og passer til f.eks. ost og desserter.


carol er søt, med utsøkt eplearoma. den passer til det aller meste. dette er en helt ny eplesort, og eplene er små, gulrøde og runde.


discovery er meget smaksrik og aromatisk med et hint av jordbær. den egner seg godt som velkomstdrink, og nytes fint alene. eplesorten kom fra england på slutten av 1980-tallet. eplene er store, vakkert røde. kjøttet er fast, søtt og saftig.
mer om ringi og eplene de bruker finner du på ringi.no. alle bilder er fra nettsiden og fotografert av svein holo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar