fredag 8. oktober 2010

smaken av helg

oktober er lammetid. ingenting er bedre enn ei stor gryte fårikål som har surret på komfyren i mange timer med flytende helpepper i, et stort bord med venner og familie rundt og noe godt i glassene.


smaken av helg? det tradisjonelle valget er akevitt. vi går for noe i samme gate men oh! så mye bedre. med smaker som passer fåret i kålen så mye bedre. vi snakker om faun. et urnorsk brennevin laget av potetsprit smakssatt med pors, einebær, malt og andre godsaker. oppkalt etter den romerske guden for skog, mark og budskapens trivsel med geitehorn og geiteører, geiteben og hale. (hvorfor ikke kalle den opp etter en av våre norrøne herligheter når man først var i gang? men, samme det!) drikk den ved siden av lammet og et stort glass deilig kald øl. hvorfor ikke prøve en mørk, frisk og bitter pilsnertype som haakon fra mack eller noe mer utradisjonelle blonde, veldig friske og fruktige leffe blond fra belgia. god helg og god fornøyelse.

1 kommentar:

  1. Faun fantastisk norsk brennevin. Lages ikke lengre🙈hvorfor???

    SvarSlett