torsdag 2. desember 2010

julekokos

saftige kokosboller
(bildet hentet fra dagbladet )
hvorfor spise tørre julekaker til jul når vi kan slippe? pepperkakehuset skal selvsagt på plass. og disse deilige kokosbollene.

inni:
4,5 dl sukker
2,5 dl vann
10 pl gelatin
1,5 dl vann
2 ts vaniljesukker

sjokoladetrekk:
100 g kokesjokolade (ta gjerne en ekstra god sjokolade)
litt kaffe
50 g smør
melis, eventuelt
kokos

kok 4,5 desiliter sukker og vann i 12 minutter. smelt gelatinen i 1,5 desiliter varmt vann. klem ut vannet av gelatingplatene og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med sukkerlaken og vaniljesukkeret. la det kjøle av. kjør i omtrent en halvtime til det er hvitt og luftig.

bruk en spiseskje, og sett bollene på godt smurt plate (eller oppå for eksempel mariekjeks eller andre søte småkjekser). la dem stivne helt. Det tar ca to timer.

smelt smør og ha i kaffe og sjokoladebiter. la det kjøle seg av til den får en konsistens som gjør det enkelt å rulle bollene i den. dryss på kokos til slutt.

hva drikker du til dette da? julebrus, julekaffe, julete eller et glass god julerødvin. jul sier vi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar