onsdag 29. desember 2010

smaken av vidunderlig jul

at årets vinopplevelse skulle komme seks dager før årsavslutningen, hadde vi ikke ventet oss. bussola amarone della valpolicella classico tb 2005 er rett og slett årets opplevelse på vinfronten. og det til tross for bryllupsreise i italia med gode viner fra morgen til kveld. maken til vin har vi ikke drukket før. og vi har smakt utallige varianter av amarone. innenfor en slags fornuftig prisklasse må sies.

vinen fikk vi servert hos vår kjære onkel pol. elskverdig som han er hadde han satt denne vinen på vent til vi toget inn på julebesøk andre juledag. og overlykkelige er vi for det. takk for en opplevelse vi aldri kommer til å glemme.

en delikat og ufattelig konsentrert vin helt uten sidestykke. vi snakker tørket frukt. vi snakker urter og krydder. og eik. den gjør deg nummen i munnen. rett og slett vidunderlig. en alkoholprosent på 17 kjennes overraskende ut som fløte på tungen og vi drømmer oss bort til varmere strøk og nord-italia.

anbefales til en bedre viltmiddag med dine beste venner. må vi kommentere prisen? nei. altfor dyr til hverdags, men skal man koste på seg en virkelig god vin så må det bli denne.

vi tar sen juleferie og sier godt nytt år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar