torsdag 1. desember 2011

kjøkken # 3 del II: benkeplatekvaler

kjøkken fra italienske euromobil
det begynte å haste med å ta et benkevalg. neste benkeønske på listen var corian eller hi-macs. er den matt? check. vedlikeholdsfri? nesten. de fleste kriteriene var oppfylt. du kan i tillegg få kumme i samme materiale, nedfelt sømløst i benken. hvit corian benkeplate og oppvaskkum - snakk om nesten usynlig kjøkken.


men så kom fornuften snikende. (= voksenpoengene kommer snikende.) prisen er høy for corian, og ville kostet det dobbelte av kjøkkenet alene. og hvitt? vi leste og leste etter gode grunner for å rettferdiggjøre valget, men endte opp med flere motargumenter. dessverre kan vi si.


så hva gjenstår da? det ikke like spennende alternativet laminat.

laminat benkeplate, maxbo.no
laminat klinger ikke spesielt godt i estetikkøret. vi måtte si det høyt mange ganger. matt (nok)? check. vedlikeholdsfritt? check. økonomisk? check. i tillegg er det enkelt og billig å montere. men den er tykk, kjedelig, trasig å ta på og har en deilig følelse av plast.


flere runder ble gått og ingen av oss bestilte benkeplate. inntil vi kom over kompaktlaminat. ingen av oss hadde vært borti det før.


sort benkeplate i kompaktlaminat (bilde fra drommekjokkenet.no)
slitesterkt? jepp. vedlikeholdsfritt? jadda. matt? så det holder. økonomisk? sånn passe. i tillegg får man den ned i 12 mm tykkelse. ja, takk sier vi. benkeplaten ble bestilt dagen etter. i sort fra kvikog i samme moment ble også beslutning om høyglans kjøkkendører tatt. matt benkeplate og matte dører ble litt for tafatt for oss. matt+shiny tror vi gjør susen.


veda kjøkken med sort kompaktlaminat benkeplate (kvik.no)


i dag kom benkeplatemannen og tok mål, så nå venter vi spent på at benkeplaten skal ankomme casa di mojo om 10-12 dager. måtte den komme før jul sier vi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar