onsdag 23. november 2011

kjøkken # 2: valg av kjøkken

mano høyglans fra kvik
så hvilken type kjøkken skal vi velge? og hvilken farge?

vi har vært innom mange kjøkkenstiler. og mange forhandlere. og mange nettsider. inspirasjon er det nok av. dette er noe av det vi liker:

mano matt fra kvik
kjøkken i betong fra steininger
ikea-kjøkken med oransje detaljer stylet av agent bauer
nova vitrin fra vedum.se
kjøkkenet vårt er synlig fra alle deler av stuen. til og med fra entreen ser vi et snev av kjøkken. hadde det eksistert noe så forlokkende som et usynlig kjøkken hadde det vært den perfekte smaken av mojo.

etter flere diskusjoner, har vi kommet frem til hvitt. kjøkkenet skal være hvitt, hvitt, hvitt. det nærmeste vi kommer usynlighet. og renhet. men hvitt er jo ikke bare hvitt vet vi av erfaring
havet av hvitnyanser er overveldende
med vegger i ublandet hvitt. tak i ublandet hvitt. listverk i ublandet hvitt. ja, da ønsket vi også et kjøkken i ublandet hvitt. vi var innom flere forhandlere, men kun ikea kunne levere et helt hvitt kjøkken. so ikea it is! 


med valget av ikea gjorde dørvalget seg selv: matte applåd eller høyglansede abstraktetter å ha ombestemt oss flere ganger, falt valget på høyglans. til tross for at fettete småbarnsfingre vil gjøre vasking av overflater til et evighetsprosjekt. men kjøkkenrommet er lite. og med refleksjoner fra lyset i dørene håper vi høyglansen kan ha en forstørrende effekt på rommet. i tillegg viste valget av benkeplate seg å bli helt avgjørende da vi valgte høyglans.


men det kommer vi tilbake til senere.

1 kommentar: