fredag 3. september 2010

smaken av helg



oppholdet i freiekolonien er unnagjort og vi er tilbake til havrelefsa og hverdagen. hva er bedre enn å avslutte uka med en god flask vin. smaken av mojo? vi er mer enn normalt glade i italienske råvarer, deriblant både grappa, parmesan, parma, pecorino, pizza, pasta, salame, oliven, oljer, språket og selvsagt rød og hvit vin. etter en ukes vinreise i toscana skal det bli godt med en avveksling fra chiantier, brunelloer og vino nobiler. smaken av helg kommer (selvsagt) fra italia, men vi beveger oss nordover fra toscana og til deilige veneto. vi anbefaler torre di vigneti. en deilig ripasso. vi snakker moreller, lær, kirsebær, bløthet og fylde = en utmerket avslutning på uken. vår favoritt over flere år. drikk den alene eller med middels fyldige kjøttretter.

og mens strupene leskes, børster vi feriestøvet av skuldrene og tar fatt på oppussingen igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar