fredag 19. november 2010

smaken av helg (rødvin passer nesten aldri til ost)

det er helt sant. hvorfor dette har blitt et eviglevende mantra i norge er for oss helt ufattelig. hvorfor ødelegge deilige oster med tanniner. en besk og sur opplevelse for de fleste. og med druer og paprika til? ugh sier vi.

chèvre er en av våre ostefavoritter. både i og på mat. men også helt for seg selv. med et godt glass vin til. det selvsagte valget til geita er viner laget av sauvignon blanc. når det kommer til sauvignon blanc-viner trives vi godt i frankrike. denne helgens smak av mojo?

vi går for en prieur sancerre 2009. den er kjedelig nok på bestillingsutvalget. men planlegg den til neste helg. garantert suksess. ellers finnes det mange gode alternativer i den franske hyllen. se etter en del fylde og friskhet (og selvsagt minimalt med sødme). ikke mulig å bomme.

dn vinguiden kom vi over en oppskrift på gratinert chèvre med selleri og eple. den står på fredagsmenyen vår i kveld:


8 skiver chevre på 5 mm
8 skiver baguette på 2-3mm
Litt olivenolje
Sitronsaft
Sort pepper
1/2 stangselleri
1/2 norsk eple


Stangsellerien kuttes i tynne, lange skiver som kokes i 20 sekunder i vann før de legges i isvann for avkjøling. Bland de sammen med tynne staver av eple og litt sitronsaft, nykvernet sort pepper og olivenolje. Legg chevren på baguettene og gratiner de under grillen i ovnen eller på 220 grader til de er lett gylne, serveres varme med eple og sellerisalaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar