chèvre er en av våre ostefavoritter. både i og på mat. men også helt for seg selv. med et godt glass vin til. det selvsagte valget til geita er viner laget av sauvignon blanc. når det kommer til sauvignon blanc-viner trives vi godt i frankrike. denne helgens smak av mojo?
på dn vinguiden kom vi over en oppskrift på gratinert chèvre med selleri og eple. den står på fredagsmenyen vår i kveld:
8 skiver chevre på 5 mm
8 skiver baguette på 2-3mm
Litt olivenolje
Sitronsaft
Sort pepper
1/2 stangselleri
1/2 norsk eple
Stangsellerien kuttes i tynne, lange skiver som kokes i 20 sekunder i vann før de legges i isvann for avkjøling. Bland de sammen med tynne staver av eple og litt sitronsaft, nykvernet sort pepper og olivenolje. Legg chevren på baguettene og gratiner de under grillen i ovnen eller på 220 grader til de er lett gylne, serveres varme med eple og sellerisalaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar